HET GROTE VOETGANGERSEXAMEN

Laatste nieuws

EEN TOCHT NAAR HET VERLEDEN

30 november 2022

EEN TOCHT NAAR HET VERLEDEN
Het tweede leerjaar van basisschool Klim-Op uit Bavegem nam de bus naar het verleden… een eeuw terug in de tijd. Onder leiding van juf Karina en juf Grietje trokken de leerlingen naar het museum voor Folklore te Grotenberge, gelegen in de oude pastorij. Tijdens een boeiende tocht in grootvaders tijd, ontdekten de leerlingen hoe het eraan toeging in de vorige eeuw. Het dagelijks leven van de kinderen thuis en op school, alles werd heel aanschouwelijk voorgesteld. Het was een boeiende uitstap, met veel dank aan gids Annie voor de schitterende rondleiding.

KLIM-OP KOMT OP VOOR KINDERRECHTEN

24 november 2022

KLIM-OP KOMT OP VOOR KINDERRECHTEN

Het vierde leerjaar  trok naar Gent om meer te weten te komen over de rechten van het kind. Het Vredeshuis is daarvoor dé plaats bij uitstek. Ter plaatse stond een gids klaar die de hele klas mee de stad in nam.  Hij stopte op verschillende plaatsen in de binnenstad en vertelde over de kinderrechten. Zo vernamen de leerlingen dat elk kind recht heeft op een eigen naam, op onderdak, kleding, eten, verzorging,…

Het werd een interessante voormiddag. Voor de meeste van onze kinderen lijken die rechten normaal, maar niet ieder kind ter wereld heeft deze rechten. Vele kinderen zijn arm, hebben niets en moeten al vroeg werken. De kinderrechtenorganisatie probeert de toestand van deze kinderen te verbeteren. De vierdeklassers van juf Lisa beseffen nu dat wij hier in België geluk hebben en dat we er alles moeten aan doen om die rechten te bewaren.

 

Meer nieuws

Nieuwsbrief