KLIM-OP SPRONG HET SCHOOLJAAR IN

Laatste nieuws

EEN VREDESBOOM VOOR KLIM-OP

28 november 2018

EEN VREDESBOOM VOOR KLIM-OP
In aanwezigheid van de oud-strijdersvereniging en het gemeentebestuur werd een vredesboom geplant op de vernieuwde speelplaats.
De school wil hiermee honderd jaar Wapenstilstand op een bijzondere manier herdenken. Wegens de jaarmarkt- en Sint-Maartendrukte was dat niet gelukt op 11 november. Met het planten van een vredesboom wordt ook aangeknoopt met een eeuwenoude traditie.
De leerlingen van het zesde leerjaar plaatsten bij de boom een tijdscapsule met hun dromen, wensen en verlangens voor de toekomst. Het zangkoor zong een vredeslied en het vierde leerjaar toonde de aanwezigen een recept voor vrede. Het was muisstil toen schepen Tim De Knyf de gedenkplaat onthulde, terwijl trompettist Freddy Braeckman de ‘Last Post’ speelde.
De uit de kluiten gewassen winterlinde werd vakkundig geplant door tuinopa’s Norbert en Gaston, samen met de jarige leerlingen van november. Basisschool Klim-Op wil elke dag werk maken van vredeseducatie. De bedoeling is bovendien om in de schaduw van de boom conflicten onder leerlingen uit te praten. De school dankt langs deze weg de Vrienden van de Oud-Strijders voor hun aanwezigheid en de gemeente en de Mina-raad voor de aankoop van de boom.

 Nieuwsfragment - TV Oost

OP STAP IN GENT (4L)

27 november 2018

OP STAP IN GENT
Het vierde leerjaar trok naar het MIAT te Gent. In het industriemuseum, gevestigd in een voormalige katoenfabriek, keken de leerlingen vol bewondering naar de spinmachines uit de industriële revolutie en konden ze aan den lijve ondervinden hoe het was om te werken als kind in de textielfabriek.
In de namiddag trokken de vierdeklassers de stad in voor de 'kinderrechtenwandeling' naar aanleiding van kinderrechtendag op 20 november. Ze hielden o.a. halt in het Gravensteen, het Prinsenhof en de Pacificatiezaal in het stadhuis. Recht op bescherming, recht op een eigen naam, recht op verzorging,... dit zijn enkele rechten waar de kinderen dankzij de boeiende uitleg van de gids kennis mee maakten.

Meer nieuws

Nieuwsbrief