KLIM-OP TROK NAAR MUSICAL 40-45

Laatste nieuws

KLIM-OP DEELDE BROEDERLIJK EN VERZOENINGSVIERING IN DE KERK

5 april 2019

KLIM-OP DEELDE BROEDERLIJK 
VERZOENINGSVIERING IN DE KERK

Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Er is genoeg voor iedereen. Toch leven er mensen in armoede. Basisschool Klim-Op zette zich in voor het goede doel en slaagde erin het mooi bedrag van 2020 EUR te verzamelen. De leerlingen trokken hun stapschoenen aan en zochten gulle sponsors om per kilometer hun steentje bij te dragen. Daarnaast was er een sobere maaltijd met soep, brood en een banaan. 
De opbrengst is bestemd voor de basisschool van Tengeru in Tanzania. In de zomervakantie trekken directeur Jo en zijn gezin naar Tanzania. Hun nichtje Katlijn zet zich daar in voor de plaatselijke school. Vanuit de de lokale gemeenschap werd een weeshuis gebouwd, en sinds kort krijgen de kinderen ook de kans om naar een kwaliteitsvolle school te gaan. Na de vakantie volgt zeker een verslag met foto’s. Klim-Op wil langs deze weg alle leerlingen en hun ouders danken voor hun solidariteit en inzet!
Op weg naar Pasen, werd de schoolweek afgesloten met een sfeervolle verzoeningsviering in de parochiekerk waarbij priester Herbert voorging.

 

 

 

KLIM-OP PLANT EEN HAZELAAR

4 april 2019

 BASISSCHOOL KLIM-OP PLANT EEN HAZELAAR

Vorige week plantten de leerlingen van het vierde leerjaar een hazelaar op de speelplaats van de school. De hazelnootboom wordt gezien als de ‘wijze boom’. De boom moedigt aan om op zoek te gaan naar informatie en inspiratie op verschillende vlakken. In de kern van de hazelnoot wordt al het goede opgeslagen. De hazelaar staat ook symbool voor ontmoeting en het verspreiden van kennis en wijsheid. Geen betere plek voor deze boom dan de speelplaats. De variëteit die gekozen werd om op de speelplaats te planten is een Corylus maxima ‘Purpurea’. Wat een mooie naam! Een hazelaar bloeit al in februari en maart en kan tot 3,5 meter hoog worden. In het najaar beloont hij ons met heerlijke hazelnoten. Daar kijken de leerlingen alvast naar uit.
Dank aan Norbert, Gaston en Rudi voor de professionele hulp bij het planten van de boom.

 

Meer nieuws

Nieuwsbrief