MOESTUINSEIZOEN VAN START

Laatste nieuws

RIDDERS EN PRINSESSEN IN 3KK

3 juni 2021

RIDDERS EN PRINSESSEN IN 3KK
Onze derdekleuterklassers van Basisschool Klim-Op uit Bavegem trokken naar de Burcht in Herzele, om het thema 'Ridders en prinsessen' af te sluiten. De kleuters waren dolenthousiast toen ze een 'echt kasteel’ zagen. Tot hun grote verbazing was de deur van de toren open. Langs de steile trap gingen de kleuters omhoog op ontdekking. In de eerste kamer stond de stoel van de koning en hing het schild boven de open haard. De tweede kamer was leeg, maar in het hoekje vonden ze... het toilet van de koning! En helemaal boven hadden ze een prachtig zicht op het oude kasteel en de omgeving.
Daarna trok iedereen naar de toffe speeltuin. Om de leuke en zonnige dag af te sluiten werd iedereen getrakteerd op een lekker ijsje.

MOESTUINSEIZOEN VAN START

19 april 2021

Nu het stilaan lente wordt, starten ook de tuinwerkzaamheden opnieuw in de Bavegemse dorpsschool. Dit jaar neemt Klim-Op deel aan de campagne ‘Schooltuin 2021’.

Tom Dewanckele, regioconsulent bij de Landelijke Gilde bezorgde de school een werkpakket met o.a. een schooltuinplanner, een schooltuinboek, een waardebon van Aveve, zonnebloemzaadjes en een aantal biologische producten.

Enkele leerlingen van het vierde leerjaar hielpen schooltuinman Gaston Van Heddeghem om de moestuin te bemesten en om te spitten. Het planten en zaaien kan beginnen. Laat de lente maar komen....

 

Meer nieuws

Nieuwsbrief