Schooluren-Opvang-Huistaakklas

Laatste nieuws

HERDENKING WAPENSTILSTAND 2021

11 november 2021

HERDENKING WAPENSTILSTAND
Zoals elk jaar werd door het gemeentebestuur en de vereniging van de oud-strijders op 11 het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht aan het monument voor de gesneuvelde soldaten te Bavegem.  Leerlingen van de school luisterden de viering op met poëzie en een ‘recept voor vrede’. Als afsluiter werd een tekst voorgedragen van Charles De Kerpel, die elk jaar op school komt vertellen hoe hij als kind de tweede wereldoorlog van dichtbij meemaakte.

Het was de 102de keer dat het zwijgen van de wapens van die oorlog werd herdacht. Directeur Jo Dedeurwaerder: ‘We vinden het belangrijk om er op school aandacht voor te hebben. Wij werken graag mee aan een veilige, vredevolle samenleving voor onze kinderen. Vrede en vrijheid zijn een opdracht voor iedereen.’

SINT-MAARTEN OP BEZOEK

11 november 2021

SINT-MAARTEN OP BEZOEK
Alle leerlingen en leerkrachten keken uit naar de komst van de Sint.  Plots kwam een oldtimer Mercedes de speelplaats opgereden met daarin niemand minder dan Sint-Maarten en zijn Pieten. De grote kindervriend en zijn helpers werden onthaald door alle leerlingen en leerkrachten van de school. Daarna volgde een bezoek aan alle klassen, waarbij Sint-Maarten en de Pieten in elke klas kennis maken met enkel brave kinderen!  Met de hulp én de steun van het oudercomité bezorgden ze aan elke klas een leuk geschenk. Dankjewel!

Meer nieuws

Nieuwsbrief